11 manieren om van mieren af te komen

11 manieren om van mieren af te komen

Wat zijn de beste manieren om van mieren af te komen ? Mieren worden vaak vies gevonden door mensen. Zeker als ze in aanraking komen met eten of zich direct in onze leefomgeving gaan begeven. Er worden allerlei producten te koop aangeboden tegen de mieren.

Daarbij is het soms erg moeilijk om een goede keuze te maken en dat geldt zeker als je eigenlijk niet weet wat je echt moet bestrijden. Ongedierteinhuis.com maakt het je makkelijker.

We hebben een lijst gemaakt met 11 manieren om van mieren af te komen.

11 manieren om van mieren af te komen

1. Zorg voor een schone leef- en woonomgeving.

Het klinkt raar maar toch is het goed schoon houden van je eigen omgeving de belangrijkste tip die we kunnen geven.

Mieren zijn eigenlijk continue op zoek naar voedsel. Als je voedsel of etensresten laat liggen is de kans om mieren in huis of bijvoorbeeld in je tuin, is de kans op mierenoverlast een stuk groter.

Overigens moet u tijdens een behandeling tegen mieren juist niet schoonmaken. U haalt daarmee het ‘spoor van de mieren’ weg.
2. Weet waar de mieren zitten. 

Ga op zoek naar de plek waar de meeste mieren zich ophouden.

De kans is groot dat de mierennesten zich daar bevinden en voor een goede bestrijding van de mieren is het noodzakelijk om zo kort mogelijk bij het nest de bestrijding van mieren te starten.

Het is de bedoeling om ook van de miereneitjes af te komen.

3. Begin op tijd met bestrijden. 

De meeste mensen beginnen pas met de mierenbestrijding op het moment dat er overlast of een mierenplaag geconstateerd wordt.

Het is aan te raden direct met bestrijden op het moment dat je mieren in huis constateert. Op deze manier verlaag je de kans op een ware mierenplaag.

4. Gebruik een goed middel.

Er worden vele producten aangeboden. Neem de tijd om uit te zoeken welk middel dat voor uw situatie het meest geschikt is.

Er bestaan andere producten voor als u buiten mieren wilt gaan bestrijden. Wij hebben zeer goede ervaringen met biologisch insecticide Naturen (direct verkrijgbaar via Bol.com).

5. Let op de voorschriften van het product. 

Veilig een product gebruiken is natuurlijk een gezond advies.

Lees voor dat u het product wilt gaan gebruiken de gebruiksaanwijzing goed door en pas de voorschriften van gebruik ook precies zo toe.

Het zal leiden tot de hoogste resultaten en bovendien zorgt u tegelijkertijd voor uw eigen veiligheid.

6. Hoe komt het tot een echte mierenplaag ? 

U zult het misschien niet weten, maar een mierenplaag krijg je dus niet zomaar.

Het is vaak zo dat de mieren al jaren bezig zijn om van uw leefomgeving hun ‘thuis’ te maken. Het kan dus een kwestie zijn van jaren voordat u er overlast van zult ondervinden en aan de slag zult moeten gaan met goede middelen tegen mieren (Overzicht op Bol.com).

7. Trap niet in de onzin op internet. 

Op internet gaan allerlei verhalen de ronde van goedkope hulpmiddelen als stuivers, bakpoeder of azijn.

We gaan natuurlijk niet vertellen dat helemaal niets helpt, maar onze ervaring met de meeste ‘aanraders’ is dat het probleem niet wordt opgelost.

8. Koop een product dat ook het mierennest aan zal tasten. 

Jawel, en dat is natuurlijk precies wat de hulpmiddelen onder punt 7 niet doen.

De mieren moeten het verdelgingsmiddel meenemen naar hun nest en er daar voor zorgen dat ook de koningin wordt gedood.

Zij is de enige die het niet verlaat en voortdurend eitjes zal blijven leggen.
9. Gebruik geen mierenspray.

U zult hiermee alleen de mieren doden in het zicht en het doel moet juist zijn om de mieren in het nest te verdelgen. Mierenspray is dus nutteloos om van de plaag af te komen.

10. Een beetje geduld kan geen kwaad.

Het kan even duren voordat u van de mieren verlost bent. Enig geduld betrachten bij een goede behandeling zal gegarandeerd de beste resultaten overleveren.

Dit heeft dus te maken met het feit dat het mierenvergif ook naar het mierennest moet worden gesleept voordat het daar zijn werk kan doen.

11. Na de behandeling grondig reinigen.

Nadat u geen mieren meer geconstateerd heeft, is het zaak het hele huis grondig schoon te maken en eventuele mierensporen daarmee te vernietigen.

Als u daarna regelmatig het huis schoon houdt, geen voedselresten laat slingeren, zult u merken dat de mieren wegblijven.

Samenvatting manieren om van mieren af te komen.

U zult merken dat u na het toepassen van deze 11 manieren om van mieren af te komen geen last meer heeft van mieren. Een korte samenvatting :

  • Gebruik de juiste producten
  • Heb geduld bij de bestrijding
  • Houdt daarna het huis goed schoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *