hoe kun je spinnen bestrijden

Hoe kun je spinnen bestrijden ?

Hoe kun je spinnen bestrijden ? In deze tijd van het jaar – het is weer bijna oktober – vraag je je misschien af hoe je spinnen kunt bestrijden. In de periode na de zomer komen ze weer volop tevoorschijn, zowel in huis als buiten.

Spinnen komen met name in het najaar tot leven en kunnen menigeen tot ergernis zijn. Veel mensen hebben een angst voor spinnen. Tijd dus om er een artikel over te schrijven en hoe je spinnen makkelijk en simpel het huis uit kunt krijgen.

Hoe kun je spinnen bestrijden ?

Hoe kun je spinnen bestrijden ?

Waar zitten de spinnen ?

De meeste spinnen bevinden zich op plekken waar je meestal niet gemakkelijk bij kunt komen. Het is dan ook schier onmogelijk om een huis helemaal spinnen vrij te krijgen, zelfs niet na een grondige schoonmaak !

Spinnen houden zich op in kieren en naden en verstoppen zich tijdens de dag. Ze worden pas actief bij avondlicht en als de nacht definitief is gevallen. Dan gaan ze op jacht naar hun prooi : insecten.

Eigenlijk zijn het dus zeer nuttige dieren, die er voor kunnen zorgen dat vliegend ongedierte wordt aangepakt. U komt spinnen tegen in bijvoorbeeld :

 • Zolderruimte
 • Kasten
 • Naden en kieren
 • In hoeken
Welke soorten spinnen komen we tegen ?

We kennen in ons land ongeveer 700 soorten spinnen. In Nederland komen we de volgende soorten veelvuldig tegen :

 • Kruisspin
 • Gruize huisspin
 • Grote trilspin
 • Hooiwagen

Het zijn dus nuttige dieren die een enorme hoeveelheid muggen, vliegen of andere insecten eten. De spin zelf is overigens geen insect ! Zelf dienen de spinnen als maaltijd voor vogels, kikkers of reptielen.

Angst

Veel mensen hebben angst voor spinnen. We noemen dit met een duur woord : ArachnofobieDe spinnen die we in Nederland en Belgie tegenkomen zijn echter volkomen ongevaarlijk voor de mens.

De angst komt vaak voort uit het feit dat spinnen kruipen en er beangstigend uit kunnen zien. Dat zorgt dus voor de angst voor spinnen bij mensen.

Bepaalde ruimtes worden vermeden, uit vrees dat zich spinnen in de ruimte zullen bevinden.

Manieren hoe kun je spinnen bestrijden

Er zijn manieren om spinnen te bestrijden. We proberen hieronder uit te leggen hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Zorg voor een schoon huis zodat ze geen kans krijgen

Het klinkt eenvoudig en dat is het eigenlijk ook wel. Zorg ervoor dat uw huis goed schoon en probeer alles goed schoon te houden door regelmatig op plekken te stofzuigen waar u eigenlijk normaliter niet komt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan :

 • Kasten
 • Achter kasten
 • Rond het plafond
 • Achter gebruiksvoorwerpen

Zorg ervoor dat u alles helemaal schoon maakt zodat de spinnen geen nesten kunnen maken en dat u de rust van de spin zodanig verstoort dat ze voortaan wegblijven.

Houd ramen en deuren gesloten

Spinnen eten insecten. Door ervoor te zorgen dat vliegen en muggen zoveel mogelijk buiten blijven en zich niet in uw huis kunnen ophouden zorgt u er indirect voor dat spinnen geen voedsel hebben.

Zorg er tevens voor dat licht in ruimtes waar u minder vaak ‘s-avonds niet brandt. Dit licht zal er ook voor zorgen dat u insecten aantrekt, dat daarna kan leiden tot spinnen die op zoek zijn naar eten.

Ultrasone geluiden tegen spinnen ?

spinnen bestrijden met ultrasoon geluid

Het is bekend dat ultrasone geluiden kunnen helpen bij het bestrijden van spinnen. Ofschoon ze bekend staan als muizenverjager, is het ook een prima manier van hoe je spinnen kunt bestrijden. De spinnenverjager / muizenverjager is verkrijgbaar bij bol.com.

Gewoon in het stopcontact steken en u zult merken dat de hoeveelheid spinnen aanmerkelijk zal afnemen in de ruimte waar dit ultrasone geluidsapparaat geplaatst heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *