Oplossing tegen vliegen in huis

Oplossing tegen vliegen in huis

Als je opeens veel last hebt van vliegen vraag je je misschien wel af : Wat is de beste oplossing tegen vliegen in huis ? Wat voor middeltjes zijn er tegen vliegen ? Zijn er manieren om vliegen te verjagen ? Vliegenbestrijding is iets wat we veel doen zonder het misschien zelf te beseffen. In dit artikel laten we u manieren zien hoe je beste vliegen kunt bestrijden en op die manier tegen te gaan.

Vliegen kunnen voor veel overlast zorgen. Bovendien worden ze als vies en smerig ervaren.

Oplossing tegen vliegen in huis

De beste oplossing tegen vliegen in huis

Als u op zoek bent naar de oplossing tegen vliegen in huis geven we u in dit artikel tips, oplossingen en adviezen om van de vliegen in huis af te komen.

Wat is nu eigenlijk de beste oplossing tegen vliegen in huis ?

Hoe kom je snel van vliegen af ?

1. Professionele vliegenlamp aanschaffen

Er zijn nogal wat vliegenlampen in omloop. Een groot deel daarvan zal niet of nauwelijks bijdragen aan een oplossing vliegen in huis. Vaak heeft dit te maken met de capaciteit van de lamp.

Vliegenlampen hebben een sterke UV lamp nodig. In de handel worden ze vaak veel te klein aangeboden om effectief vliegen te doden in huis.

Een grote sterke lamp is dus echt noodzakelijk om van het vliegenprobleem af te komen. Laat u dus niet misleiden door de aankoop van een kleine, vaak goedkope UV lamp.

Een professionele vliegenlamp (Link via Bol.com) is de Eurom Fly Away 30-2

Het is misschien wel de beste oplossing tegen vliegen in huis in ruimten tot en met 150 m2. Eenmaal in contact gekomen met de lamp en/of het rooster worden de vliegen direct gedood. Snel en effectief.

Dit soort vliegenlampen worden veel gebruikt bij vliegenplagen of op plaatsen waar veel vliegen altijd voorkomen. Heeft u ineens veel vliegen in huis ?

Ook hebben wij gekeken naar wat de beste vliegenlamp is op dit moment.

Daarnaast zijn er natuurlijk andere oplossingen tegen vliegen in huis als je hiermee geconfronteerd wordt.
Andere middeltjes tegen vliegen in huis

Natuurlijk zijn er ook andere middeltjes tegen vliegen. Vliegenbestrijding is big business !

Naast vliegen verjagen met een vliegenlamp, kun je ook kiezen voor andere oplossingen.

2. Vliegen bestrijden met kleeflint

Nog steeds wordt dit middel veel gebruikt. Grote voordeel is natuurlijk dat het veilig te gebruiken is. Het wordt ook wel plaklint of vliegenlint genoemd in de vakhandel waar u deze producten kunt aanschaffen. De werking is eenvoudig.

U hangt het lint op aan bijvoorbeeld het plafond en trekt het kleeflint uit de houder. Vliegen die met het kleeflint in aanraking komen sterven daarna meestal een gewisse – zeer dieronvriendelijke – dood.

Je ziet deze oplossing tegen vliegen in huis tegenwoordig niet meer zo vaak. Slechts bij extreme overlast van vliegen wordt het kleeflint tegen vliegen vaker gebruikt (bijvoorbeeld in boerderijen).

kleeflint tegen vliegen

Het middel is dus weliswaar niet diervriendelijk, maar wel uiterst effectief en kan ook ingezet worden bij grote vliegenplagen. Als vliegenval misschien wel de meeste effectieve methode die er bestaat.

3. Vliegenbestrijding door levende vliegenval

Veel mensen kiezen voor een diervriendelijke manier als oplossing tegen vliegen in huis. Dit mogelijkheid is er door middel van de zogenaamde ‘levende vliegenval tegen vliegen’.

Nadat de vliegen zijn gevangen worden ze later weer gewoon vrij gelaten. In veel gevallen kun je de levende vliegenval gewoon zelf maken. (zie afbeelding hieronder).

Zelfgemaakte diervriendelijke vliegenvanger

Aanwijzingen

  • Knip een plastic (frisdrank) fles doormidden.
  • Plaats wat fruit of andere voeding in de onderkant van de fles
  • Bevestig het bovenste deel van de plastic fles daarna omgekeerd in de onderkant van de fles (en sluit hem af met tape of iets dergelijks)3. Levende vliegenval

4. Gebruik vliegenhorren om vliegen tegen te gaan

Een preventieve oplossing tegen vliegen in huis zijn speciale vliegenhorren die u gebruikt. Deze horren kunnen zowel tegen ramen als deuren bevestigd worden om actief de vliegen buiten de deur te houden.

De meeste vliegen komen immers van buiten naar binnen en een goede preventie is dus wenselijk om vliegen buiten de deur te houden.

Bedenk ook dat u een vliegenhor dient te plaatsen bij ventilatiekanalen of roosters. Ook dit kunt u vaak eenvoudig zelf uitvoeren.
5. Pesticide gebruiken als vliegenbestrijdingsmiddel

Een pesticide of insecticide tegen vliegen zijn vrij verkrijgbaar in de handel. Het is vaak verkrijgbaar in de vorm van een spray en kan snel gebruikt worden.

Let er echter wel op dat dit gif ook vaak schadelijk kan zijn voor mensen en dat gebruik ervan bijwerkingen kan hebben. Vaak wordt aangeraden om vliegen pesticide alleen buitenshuis te gebruiken.

Hoe kom je van vliegen af ?

Of nog beter : hoe kun je ze voorkomen en dat je er veel overlast van zult onderviden. We geven nog een aantal praktische tips.

Zorg voor preventiemaatregelen tegen vliegen

Natuurlijk zijn er preventieve maatregelen te treffen om vliegenoverlast te beperken of te voorkomen. We sommen ze voor u op :

  • Zorg ervoor dat de woning regelmatig schoongemaakt wordt
  • Zorg dat etenswaren en/of etensresten in afgesloten verpakkingen worden bewaard
  • Voor de keuken : altijd reinigen van het aanrechtblad na gebruik !

Waar op letten als u geen vliegen in huis wilt ?

  • Vliegen worden sterk aangetrokken door licht
  • Datzelfde geldt voor warmte : vliegen houden ervan !
  • Ze houden van (kleine) etensrestjes.

Dit zijn de hoofdredenen waarom je ook vaak vliegen in huis zult vinden. Je kunt er dus zelf veel aan doen. Als dat niet helpt kun je altijd een van de manieren gebruiken zoals hierboven aangegeven.

Met name de warmte en licht kunnen zorgen voor een vliegenplaag. En daar zit dus normaal gesproken niemand op te wachten. Over het algemeen vinden mensen vliegen vies, zeker als ze in contact komen met ons voedsel.

Ze kunnen bovendien besmettelijke ziekten verspreiden. Zaak dus om er echt alles aan te doen om vliegen te voorkomen in huis.

Bij een overmatig aantal vliegen is het wellicht raadzaam om ramen en deuren goed gesloten te houden. Luchten doet u dan bij voorkeur ‘s-nachts (natuurlijk zonder licht !)

Gooi etensresten in een afgesloten container of nog beter in een luchtdicht afgesloten zak. Dit voorkomt geur waardoor vliegen worden aangetrokken.

Bewaar afval buitenshuis en niet binnen.

Probeer het binnenshuis koel te houden. Dat doet u bijvoorbeeld door ‘s-nachts goed te ventileren en de kou van buiten weer naar binnen te halen. Ook een goede ventilator kan wonderen doen.

Als alternatief kun je bijvoorbeeld ook overwegen om een mobiele of vaste airco in huis te nemen.

Het gebruik van hordeuren en horren voor ramen kan helpen, zeker als deze goed afgesloten worden geplaatst tegen het kozijn van de deur of raam.

Als dat allemaal niet helpt, is de oplossing tegen vliegen in huis een vliegenlamp die ervoor zorgt dat de vliegen gedood worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *