Waar zitten vlooien bij honden ?

Waar zitten vlooien bij honden ? Je zou verwachten dat een hond die vlooien heeft helemaal onder zit. Maar is dat echt zo ?

Waar zitten vlooien bij honden ?

In principe zitten vlooien lekker in de vacht van de hond. Dat kan dus overal zijn. Een grondige inspectie van de vacht van de hond kan dus al leiden tot het ontdekken van vlooien bij de hond. Met behulp van een een vlooienkam zijn de vlooien goed op te sporen. In onderstaande video ziet u hoe dit uitgevoerd kan worden.

Waar zitten vlooien bij honden ?

Beste middel tegen vlooien

Het beste middel tegen vlooien is nog steeds de pro actieve werking van druppeltjes in de nek. Door middel van een pipet wordt dit aangebracht. Het werkt zowel tegen vlooien alsook tegen de eitjes van de vlooien. Bovendien zijn sommige producten ook geschikt om tegelijkertijd tegen teken te beschermen. Het is wel zaak om dit om de zoveel tijd te herhalen. De werking van de pipet is beperkt, maar is nog steeds een van de beste middelen tegen vlooien.

De meest gebruikte merken zijn Advantage en Frontline (Link naar Bol.com)

Lees vooraf goed de productomschrijving en bestel het product dat geschikt is voor uw hond. Meestal hangt dit samen met het gewicht van de hond, zodat u altijd de juiste dosering kunt geven.

Zie ook : Wat is het beste middel tegen vlooien en teken bij honden ?
Hoe weet je of de hond vlooien heeft ?

Hoe weet je of de hond vlooien heeft ? Goed observeren van de hond betekent dat u een bepaald gedrag signaleert wat eigenlijk niet normaal. Een keer krabben doet elke hond, maar als dit voortdurend gebeurd is er meer aan de hand en kan het zijn dat uw hond vlooien heeft. Een goede, grondige controle van de vacht van uw hond is dan noodzakelijk om vast te stellen of er sprake is van vlooien.

Met behulp van een handige vlooienkam kunt de de vacht en haren van uw hond grondig doorzoeken op vlooien.

Vaak vindt u dan ook de uitwerpselen van vlooien in de vacht in de vorm van zwarte stipjes. Als u alleen de zwarte stipjes tegenkomt is het ook zaak om een behandeling tegen vlooien te starten.

Hoe weet je of je hond vlooien heeft ?

Wat zijn vlooien eigenlijk en welk risico loopt uw hond ?

Vlooien zijn parasieten en nestelen zich dus in de vacht van huisdieren. Ze kunnen daarna veel jeuk en irritatie bezorgen bij onze hond. Maar ook voor mensen is het mogelijk om met vlooien te maken te krijgen. Ook dan zal het voor kunnen komen dat de huid geïrriteerd zal zijn en dat u jeuk kunt voelen.

Vlooien bijten en kunnen dus behoorlijk irriteren. Het is zelfs enorm pijnlijk voor uw hond als u helemaal niets doet. Als er sprake is van een ware plaag is het dus zaak dat u uw hond een handje helpt. Als je niets tegen de lastige vlooien doet, bestaat bovendien de kans dat de hond allerlei infecties krijgt die overgebracht worden door de parasieten. U hond wordt ziek, met allerlei vervelende consequenties zoals bijvoorbeeld diarree of koorts. Als uw hond een ziekte oploopt is de kans dat u een dierenarts moet gaan bezoeken zeer groot.
Waar kunnen vlooien niet tegen ?

Waar kunnen vloeien dan niet tegen en hoe voorkomt u een vlooienplaag bij uw hond ? Er zijn allerlei producten verkrijgbaar die uw trouwe viervoeter kunnen beschermen tegen vlooien. Er zijn allerlei huis en tuin middeltjes die u ook op internet waarschijnlijk hebt gevonden. Zo zou azijn goed werken tegen vlooien, maar wie wil er nu een hond (of huis) dat helemaal naar azijn stinkt ?

Samenvattend is het dus belangrijk te ontdekken waar zitten vlooien bij honden en is het dus raadzaam om snel in actie te komen als u merkt of ziet dat uw hond vlooien heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *