Wespen in huis verjagen

Wespen in huis verjagen ? Dit werkt echt !

Wespen kunnen heel vervelend zijn. Zeker als je ze in huis hebt. Wespen in huis verjagen en effectief bestrijden kan helpen om de wespen ook buiten op afstand te houden. Het voorkomen van wespen is huis is een kwestie van goed opletten en een aantal dingen – al dan niet tijdelijk – verwijderen.

Als je te maken hebt met een wespennest kan het zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. De kans dat ze agressief worden is dan erg groot. Tijd dus om er iets tegen te gaan doen.

Wespen in huis verjagen

Als je eenmaal wespen die je in huis hebt is het zaak om ze direct te verjagen. Allereerst dient u vast te stellen waar de wespen vandaan komen en waarom ze zich in huis bevinden. Stel dus vast waar de overlast vandaag komt en waarom de wespen zich juist in uw huis hebben gevestigd.

Wespen in huis verjagen : wat werkt ?

Als u wespen in huis wilt verjagen ga je kijken naar de beste oplossingen. Wat werkt nu echt als dit probleem hebt geconstateerd en er snel vanaf wil.
In de praktijk blijkt dat je wespen in huis het beste kunt bestrijden of verjagen met een bestrijdingsmiddel of spray. HG heeft een goede anti-wespen spray (link via Bol.com) die zeer goed werkt. tegen wespen  werken over het algemeen erg goed.

Waardoor worden wespen aangetrokken ?

Meestal hebben we problemen met wespen in de zomer. Wespen in huis verjagen betekent dus ook dat meestal in deze periode de meeste overlast zal ontstaan.

Met name in de maanden juli en augustus kunnen wespen tot overlast zijn voor de mens. Vaak zie je dan ook mensen op terrassen zwaaien of zelfs weglopen als er een wesp in de buurt is.

Een beet van wesp is dan ook iets wat je wilt voorkomen.

Lees ook : Hoe vaak steken wespen ?

Hoe kun je overlast van wespen voorkomen ?

Wespen worden aangetrokken door voedsel. Wil je overlast van wespen voorkomen zorg dan dat er geen voedsel in de buurt is. Lastig natuurlijk als je bijvoorbeeld een BBQ hebt, maar bewaar het eten dan zo lang mogelijk binnen.

In de zomermaanden zijn de wespen continue op zoek naar voedsel. Dit verklaard dat ze zich op terrassen of bijvoorbeeld in speeltuinen en zwembaden bevinden. Hier is vaak voedsel voor de wesp te vinden.

De wesp houdt met name van zoet voedsel. Dat is natuurlijk te vinden in :

 • Limonade
 • Ijsjes
 • Bier
 • Vruchtensap

Zodra wespen worden aangetrokken door zoetigheden, is er vaak sprake van overlast. Dit gebeurd overigens pas nadat de larven van de wespen zijn volgroeid. Bij een ’slechte zomer’ heb je dus vaak minder last van wespen.

Wanneer je wespen in huis hebt aangetroffen zul je direct actie moeten ondernemen. Zoals hierboven al aangegeven, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Sommige mensen die gestoken worden door een wesp kunnen daarna allergische reacties krijgen of zelfs in shock raken. Het is dus altijd veiliger om ze buiten te houden en dus niet in huis te willen.

Wespennesten

Wespennesten in of bij je huis is geen pretje. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. Wespen in huis bouwen hun nesten vaak binnenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan :

 • Schuurtjes
 • Dakranden of onder dakpannen
 • Zolders
 • Spouwmuren
 • Ventilatiekanalen

Meestal zijn deze ruimtes droog en kunnen ze rustig hun gang gaan. Als je eenmaal een wespennest in huis hebt aangetroffen is de kans op een grote wespenplaag enorm groot.

Een wespennest verwijderen en direct actie ondernemen is dus altijd wenselijk of zelfs noodzakelijk. Hieronder lees je wat je er aan kunt doen.

Last van een wespenplaag ?

Heeft u last van een wespenplaag ? Dan is het zaak om daar wat tegen te doen en ze direct te bestrijden. Een wespenplaag komt niet elk jaar voor. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden in het betreffende jaar.

In de meeste gevallen is een nat of koud voorjaar een maatstaf voor het feit dat er in dat jaar veel minder wespen zijn. Er is sprake van een wespenplaag als er veel wespen zijn en relatief weinig natuurlijk voedsel voor de wespen.

Veel wespen en weinig natuurlijke voedingsbronnen betekent dat ze op zoek gaan naar suikers in drank en bijvoorbeeld ijsjes.
Ze komen in dat geval dus naar de mens en u zult ze dan aantreffen in woningen en/of terrassen. Door de overlast van wespen is er dus sprake van een wespenplaag.

Wespen in huis verjagen : zo lukt het ook !

Belangrijk om van de wespen af te komen is natuurlijk om te weten hoe het probleem met wespen is ontstaan.

Voedsel is vaak een oorzaak waarom u last kunt hebben van veel wespen. Hieronder geven we aan hoe je ze kunt bestrijden.

a. Beperkte mate van overlast

 • Wespenval

Er zijn diverse middeltjes verkrijgbaar om van wespen in huis af te komen en of te verjagen. Een vaak gebruikt middel is de wespenval. Door middel van zoetigheden, bijvoorbeeld limonadesiroop worden wespen in de val gelokt.

Een plastic fles zaag of snij je doormidden en de kop van de fles daarna omgekeerd terugplaatsen in het onderste gedeelte van de plastic fles. In het onderste deel doe je de siroop.

Zelfgemaakte wespenval met siroop

De wespen vinden hun weg door de flessenhals en opening naar de limonadesiroop. Daarna maak je gaatje in het onderste deel en hang je de constructie in een boom of aan een muur. Plaats de wespenval natuurlijk wel op een afstand waar je normaal zit.

 • Door middel van geur wespen afschrikken

Er zijn geuren waar wespen (maar ook andere insecten) een hekel aan hebben. Lang niet alle middeltjes heb ik geprobeerd en hoor graag uw ervaringen. We noemen een rijtje op:

 • Kruidnagel
 • Wierook
 • Lavendel
 • Uien
 • Koffienat
 • Azijn
 • Citroen

Al deze natuurlijke stoffen en geuren vinden wespen verwerpelijk. Ze blijven liever op afstand als deze geuren in de omgeving verspreid worden.

Doe wat kruidnagels in een bakje en zet deze gewoon op tafel. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor koffie nat, dat u nadat u verse koffie heeft gezet ook gewoon op tafel kunt zetten.

Ik hoor graag uw reacties die u onder dit artikel kunt achterlaten !

 • Anti-wespenspray gebruiken tegen wespen

Er zijn sprays in de handel die gebruikt kunnen worden tegen wespen of andere soorten ongedierte. De spray kan ook veilig binnen gebruikt worden.

Anti-wespenspray is een plantaardig product dat ook gebruikt kan worden in grotere hoeveelheden voor het bestrijden van wespen onder dakpannen of in spouwmuren.

b. Grote overlast van wespen

Heb je grotere overlast van wespen zijn grotere maatregelen noodzakelijk. Als u een wespennest in de tuin of binnen hebt is het verstandig om direct maatregelen te nemen en dit door een professioneel bedrijf of door medewerkers van de gemeente te laten verwijderen.
Toch een wespensteek opgelopen ?

In de meeste gevallen is een wespensteek iets waar je slechts enige tijd kort maar hevig last en jeuk van hebt. In sommige gevallen kan echter ook een sterke allergische reactie volgen die direct behandeld dient te worden door een arts. Je kunt in de meeste gevallen echter volstaan met :

 • Uitzuigen en het gif uitspuwen
 • Koelen met ijs of natte doek
 • Smeren door geneesmiddel

Samenvatting wespen in huis verjagen

Wespen in huis verjagen is dus wel noodzaak. Niets is vervelender dan wespen in huis te hebben. En ja, ze kunnen gevaarlijk zijn voor ons mensen.

Heeft u nog opmerkingen of oplossingen ? Geef ze ons door en reageer direct op dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *